Improving the method of investigation of causality phenomenon of occupational injuries at the food enterprises

Authors

  • О. V. Evtushenko National University of Food Technologies, st. Vladimir 68, 01033, Kiev, Ukraine, Ukraine

Keywords:

occupational injury, causal connection, factors analysis model.

Abstract

The article describes and analyzes the methods traditionally used to analyze the statistics of occupational injuries. To investigate the cause-effect relationships in the process of injury in the food industry is proposed to use a combined method of principal components and regression analysis on principal components

Author Biography

О. V. Evtushenko, National University of Food Technologies, st. Vladimir 68, 01033, Kiev, Ukraine

Ph.D., Associate Professor, Department of Life Safety

References

Білостоцька В.О. Аналіз потенціалу профілактичної діяльності в системі соціального страхування від нещасних випадків на виробництві / В.О. Білостоцька, А.О. Водяник, О.В. Малихін // Інформаційний бюлетень з охорони праці - К.: НДІ охорони праці, 2003, № 3. - С. 12-14.

Водяник А.О. Компонентний аналіз причин виробничого травматизму // Вісник Національного технічного університету України „КПІ”. Серія „Гірництво”: Зб. наук. праць. - К.: НТУУ „КПІ”. - 2004. - Вип. 10. - С. 115-123.

Водяник А.О. Теоретичні узагальнення щодо механізмів виникнення нещасних випадків на виробництві / А.О. Водяник // Проблеми охорони праці в Україні. Зб. наук. праць. - К.: ННДІОП, 2004. - Вип. 8. - С. 8 - 20.

Водяник А.О. Методологічні основи врахування фактора ризику в профілактиці виробничого травматизму: Автореф. дис. доктора. техн. наук: 05.26.01 / Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду. - К., 2008. - 38с.

Євтушенко О.В. Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості України / О. В. Євтушенко // Харчова промисловість. - 2011. - Вип. 10. - С.169 - 174.

Євтушенко О.В. Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України / О. В. Євтушенко // Харчова промисловість. - 2012. - Вип. 13. - С.158 - 164.

Методичні рекомендації по визначенню напрямків ефективного вкладення коштів в охорону праці на підприемстві / С.П. Ткачук, Г.Г. Лесенко, К.Н. Ткачук, І.А. Лучко, А.О. Водяник // - К.: Основа, 1999. - 80 с.

Шапошникова С. В. Удосконалення методів аналізу, прогнозу та попередження виробничого травматизму на металургійних підприємствах: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.26.01 “Охорона праці / С. В. Шапошникова. - К., 2008. - 25 с.

Елисеева И.И. Практикум по общей теории статистики. Учебное пособие. Под ред. И.И. Елисеевой / И.И. Елисеева, Н.А. Флуд, М.М. Юзбашев // - М.: Финансы и статистика, 2008. - 512 с.

Евтушенко О.В. Исследование производственного травматизма со смертельным исходом в пищевой промышленности Украины / А.Е. Водяник, О.В. Евтушенко // Научные труды Одесской нацианольной академии пищевых технологий. - 2012. - Вып. 42. т. 1. - С.408 - 414.

Evtushenko O. Exploration of occupational injuries in food industry of Ukraine / O. Evtushenko, I. Klepikov // Ukrainian journal of food science. -2013. - Vol. l., Issue l. - P. 49-55.

Evtushenko O. Status of work accidents in food industry of Ukraine / O. Evtushenko, I. Klepikov // The second north and east european congress on food, May 26-29, 2013. - NUFT, Kyiv, Ukraine. - 2013. -P. 114

Published

2013-10-17

Issue

Section

Life Safety